Западна Туя Смарагд 40/50 cm

5.00 лв.

Еконт, Speedy, Pallex

Availability: 1967 налични

Категории: , Етикет:

Туя (Thuja) е род иглолистни дървета в семейство Кипарисови (Cupressaceae). Има шест вида в този род, два произхождащи от Северна Америка и четири от Източна Азия. Понякога се посочва, че видовете са пет, тъй като източната туя (Thuja orientalis) се отделя в самостоятелен род, наречен Biotaили също Platycladus. Туите са известни като „дърво на живота“ (на латинскиarborvitae), понеже са вечнозелени.

Листата са вечно зелени, разположени два по два срещуположно и са сплеснати като стълбичка, по четири реда в едно разклонение (каквито са листата на кипарисите).

В България се култивират три вида от рода. Това са източната туя (T. orientalis) от Китайзападната туя (T. occidentalis) от източните части на Северна Америка и гигантската туя (T. plicata или също T. gigantea) от тихоокеанските части на Северна Америка. Другите азиатски видове (T. standishiiT. koraiensis и T. sitchuenensis) са твърде топлолюбиви и не могат да издържат успешно условията в България, поради което се отглеждат ограничено само в някои ботанически градини.

Туята, както и други растения като канабиса отделят терпени (алфа пинен), които освежават въздуха.

Тегло 1 kg
Размери 40-50 cm
Scroll to Top

0885 556 436

Доставката може да бъде извършена чрез куриерски фирми ЕКОНТ или СПИДИ по избор на клиента за 1 или 2 работни дни до офисите им или до Ваш адрес.

ТАКСАТА ЗА ДОСТАВКА Е ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА!

Ако поръчката е едрова, може да се осъществи чрез наш фирмен транспорт или на пале чрез фирма ПАЛЕКС.

Цената за доставка зависи от теглото, обема на растението и избора на куриерската фирма. Системата в сайта не може автоматично да я определи.

След като получим Вашата поръчка, ще се свържем с Вас за уточняване на начина на доставка и приблизителната ѝ цена.