Върба плачеща (Salix caprea 'Kilmarnock') 80 stam

25.00 лв.

Еконт, Speedy, Pallex

Категории: , Етикет:

Плачеща върба или Плачуща върба (на латинскиSalix babylonica L.) е представител на от род Salix.

На височина достига 10-12 (18) м. Короната е широка, плачуща, с дълги (до 5-6 м), тънки, увиснали до земята, жилави, жълто-зелени, голи и блестящи клонки. Отгоре обаче младите клонки са винаги слабо червеникави. Листата са тясно ланцетни, с постепенно и дълго заострен връх, силно назъбени, дълго 8-16 см. Отгоре листата са зелени, а отдолу сиво-зелени и голи. При по-топъл и влажен климат листата се запазват зелени до късна есен или началото на зимата. Цъфтежът е малко след разлистването (март-април).

Родината на този вид не е точно известна. Вероятно произхожда от Централна или Източна Азия. Отдавна се култивира в ИндияКитайЯпония и Южна Европа. Расте бързо и най-добре на влажни почви. Сравнително студоустойчив вид за нашите условия. Използва се за единични насаждения покрай водоеми. Дървесината е крехка и страда от ветроломи и снеголоми, поради тази причина трябва да се поставя на защитени места. Изключително красив вид, широко използван в озеленителната практика.

Тегло 4 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Върба плачеща (Salix caprea ‘Kilmarnock’) 80 stam“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top

0885 556 436

Доставката може да бъде извършена чрез куриерски фирми ЕКОНТ или СПИДИ по избор на клиента за 1 или 2 работни дни до офисите им или до Ваш адрес.

ТАКСАТА ЗА ДОСТАВКА Е ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА!

Ако поръчката е едрова, може да се осъществи чрез наш фирмен транспорт или на пале чрез фирма ПАЛЕКС.

Цената за доставка зависи от теглото, обема на растението и избора на куриерската фирма. Системата в сайта не може автоматично да я определи.

След като получим Вашата поръчка, ще се свържем с Вас за уточняване на начина на доставка и приблизителната ѝ цена.