Стокезия (Stokesia laevis) 20/30

3.00 лв.

Еконт, Speedy, Pallex

Категории: , Етикет:

Stokesia е монотипен род цъфтящи растения в семейство маргаритки Asteraceae, съдържащи единичния вид Stokesia laevis. Обичайни имена включват астро и стокезия на Стоукс. Видът е роден в югоизточната част на САЩ.

Цветята се появяват през лятото и са лилави, сини или бели по природа. Растението се отглежда като градинско цвете. Налични са няколко сорта, включително синята метлица „Klaus Jelitto“, „Colorwheel“, която е бяла, с пурпурен цвят и „Blue Danube“, която има синя глава с бял център . Още по-необичайни сортове са розово-цветните „Rosea“ и жълто-цветните „Mary Gregory“.

Подобно на няколко други растения (като някои видове Vernonia), той съдържа вернолова киселина, растително масло с търговски приложения.

Родът е кръстен на Джонатан Стоукс (1755–1831), английски ботаник и лекар.

Scroll to Top

0885 556 436

Доставката може да бъде извършена чрез куриерски фирми ЕКОНТ или СПИДИ по избор на клиента за 1 или 2 работни дни до офисите им или до Ваш адрес.

ТАКСАТА ЗА ДОСТАВКА Е ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА!

Ако поръчката е едрова, може да се осъществи чрез наш фирмен транспорт или на пале чрез фирма ПАЛЕКС.

Цената за доставка зависи от теглото, обема на растението и избора на куриерската фирма. Системата в сайта не може автоматично да я определи.

След като получим Вашата поръчка, ще се свържем с Вас за уточняване на начина на доставка и приблизителната ѝ цена.