Японски клен (Acer palmatum Atropurpureum) 30/40

32.00 лв.

Еконт, Speedy, Pallex

Японският клен достига височина от 2 до 4 метра, в зависимост от разновидността си.

  

Легенда на символите

Acer Palmatum или японския клен е едно от най-любимите и атрактивни дървета, използвани в озеленяването. Японският клен е ценен заради малките си размери, красивата форма на листата и короната си и невероятните си цветове – от наситено златно до пурпурно червено.

Японският клен достига височина от 2 до 4 метра, в зависимост от разновидността си. Поради своята компактност японските кленове са много подходящи за малки градини или за отглеждане в контейнер. Въпреки че японският клен е по-толерантен към високи температури от повечето кленове, той се нуждае от сянка иначе листата му изграят. Ако обаче са на твърде дълбока сянка,червенолистните сортове не могат да постигнат така характерният си интензивно червен цвят. Предпочитат леко кисели, песъкливи почви, с разумно количество органична материя. Всички японски кленове са бавнорастящи.

Съществуват около 300 разновидности на японския клен от миниатюри за рокерии и алпинеуми до буйни дървета, с огромно разнообразие във формата на листата, цвета и размера. Повечето от тях се нуждаят от присадки и специални грижи, за да запазят характеристиките си, затова японския клен е скъпо растение. Развъжда се предимно от семена, въпреки че при някои сортове е възможно да се получи и чрез резници, но семенносто развъждане дава доста нисък добив, а освен това често не запазва основните карактеристики на вида.

Acer palmatum Atropurpureum е най-често срещаната разновдиност на японския клен. Toзи сорт е с яркочервени листа през пролетта,тъмночервенозелени през лятото,последвано от златисто-оранжево и червено през есента. Достига около 4 метра.

Тегло 2 kg
Размери 50-70 cm
Тегло

3 л контейнер саксия

Scroll to Top

0885 556 436

Доставката може да бъде извършена чрез куриерски фирми ЕКОНТ или СПИДИ по избор на клиента за 1 или 2 работни дни до офисите им или до Ваш адрес.

ТАКСАТА ЗА ДОСТАВКА Е ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА!

Ако поръчката е едрова, може да се осъществи чрез наш фирмен транспорт или на пале чрез фирма ПАЛЕКС.

Цената за доставка зависи от теглото, обема на растението и избора на куриерската фирма. Системата в сайта не може автоматично да я определи.

След като получим Вашата поръчка, ще се свържем с Вас за уточняване на начина на доставка и приблизителната ѝ цена.