Юлибрисинова албиция (Albizia julibrissin) 80/100 см

Еконт, Speedy, Pallex

Юлибрисиновата албиция (Albizia julibrissin), известна още като „копринено дърво“, е вид от рода Албиция. Произлиза от Югоизточна Азия и е широко разпространена в КитайКореяИран. Отглежда се и в почти всички щати на САЩ, където е добре аклиматизирана и се използва като декоративен вид. Растението се нарича често и „спящо дърво“, тъй като привечер листата му се затварят в спящо положение. На височина може да достигне до 12 м. Кората му е сивозелена. Листата са с дължина между 20 и 45 см и широчина 12-25 см. Цветовете му са много красиви, от бледорозови до наситеночервени и служат за храна на пчели, пеперуди и някои видове птици.

Юлибрисиновата албиция е много красиво парково дърво, което вирее на пропускливи и глинести почви. У нас може да расте в Южна България и по Черноморието заради топлия климат. Растението са размножава чрез семена, които се посяват през пролетта. Цъфти от края на юни до септември. Плодът е кафява дълга шушулка със сплеснати семена вътре. Албицията не е взискателна към почвените условия, както и към влажността.Светло- и топлолюбива е.

Тегло 3 kg
Scroll to Top

0885 556 436

Доставката може да бъде извършена чрез куриерски фирми ЕКОНТ или СПИДИ по избор на клиента за 1 или 2 работни дни до офисите им или до Ваш адрес.

ТАКСАТА ЗА ДОСТАВКА Е ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА!

Ако поръчката е едрова, може да се осъществи чрез наш фирмен транспорт или на пале чрез фирма ПАЛЕКС.

Цената за доставка зависи от теглото, обема на растението и избора на куриерската фирма. Системата в сайта не може автоматично да я определи.

След като получим Вашата поръчка, ще се свържем с Вас за уточняване на начина на доставка и приблизителната ѝ цена.