Церастиум, Рожец (Cerastium tomentosum)

4.00 лв.

Еконт, Speedy, Pallex

Изчерпан

Категории: , Етикет:

Мизийски рожец (Cerastium moesiacum) е тревисто растение от семейство Карамфилови. То е балкански ендемит и е застрашен вид.

Представлява многогодишно тревисто растение със стъбла високи до 40 cm и прилегналовлакнести. Долните листа са елиптични, горните – ланцетни, достигащи дължина до 25 mm и ширина 10 mm, те са прилегналовлакнести. Цветовете му са многобройни, събрани в удължени лъжливи сенници. Прицветниците са затъпени на върха и имат широк ципест ръб. Венчелистчетата са 2 – 3 пъти по-дълги от чашелистчетата. Плодната кутийка е права, с дължина 10 – 12 mm. Семената му са жълто-кафяви, 1,6 mm широки и набръчканобрадавичести. Цъфти през юни и зрее през юли. Растението се опрашва от насекоми. Размножава се със семена.

Мизийският рожец е разпространен на територията на България и Сърбия. В България се среща в района между хижа „Рай“ и връх Ботев.

Тегло 1 kg
Scroll to Top

0885 556 436

Доставката може да бъде извършена чрез куриерски фирми ЕКОНТ или СПИДИ по избор на клиента за 1 или 2 работни дни до офисите им или до Ваш адрес.

ТАКСАТА ЗА ДОСТАВКА Е ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА!

Ако поръчката е едрова, може да се осъществи чрез наш фирмен транспорт или на пале чрез фирма ПАЛЕКС.

Цената за доставка зависи от теглото, обема на растението и избора на куриерската фирма. Системата в сайта не може автоматично да я определи.

След като получим Вашата поръчка, ще се свържем с Вас за уточняване на начина на доставка и приблизителната ѝ цена.