-22%

Туя Смарагд ( Thuja occidentalis Smaragd) 80/100 см

18.00 лв.

Еконт, Speedy, Pallex

  
Легенда на символите

Туята се предлага на коренова бала в зебло.

Туя (Thuja) е род иглолистни дървета в семейство Кипарисови (Cupressaceae). Има шест вида в този род, два произхождащи от Северна Америка и четири от Източна Азия. Понякога се посочва, че видовете са пет, тъй като източната туя (Thuja orientalis) се отделя в самостоятелен род, наречен Biota или също Platycladus. Туите са известни като „дърво на живота“ (на латинскиarborvitae), понеже са вечнозелени.

Листата са вечно зелени, разположени два по два срещуположно и са сплеснати като стълбичка, по четири реда в едно разклонение (каквито са листата на кипарисите).

В България се култивират три вида от рода. Това са източната туя (T. orientalis) от Китайзападната туя (T. occidentalis) от източните части на Северна Америка и гигантската туя (T. plicata или също T. gigantea) от тихоокеанските части на Северна Америка. Другите азиатски видове (T. standishiiT. koraiensis и T. sitchuenensis) са твърде топлолюбиви и не могат да издържат успешно условията в България, поради което се отглеждат ограничено само в някои ботанически градини.

Туята, както и други растения като канабиса отделят терпени (алфа пинен), които освежават въздуха.

Scroll to Top

0885 556 436

Доставката може да бъде извършена чрез куриерски фирми ЕКОНТ или СПИДИ по избор на клиента за 1 или 2 работни дни до офисите им или до Ваш адрес.

ТАКСАТА ЗА ДОСТАВКА Е ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА!

Ако поръчката е едрова, може да се осъществи чрез наш фирмен транспорт или на пале чрез фирма ПАЛЕКС.

Цената за доставка зависи от теглото, обема на растението и избора на куриерската фирма. Системата в сайта не може автоматично да я определи.

След като получим Вашата поръчка, ще се свържем с Вас за уточняване на начина на доставка и приблизителната ѝ цена.