Фотиния конус (Photinia fr.i 'Red Robin Compacta' cono) 100/125 cm

Еконт, Speedy, Pallex

Категория: Етикети: ,

Photinia / foʊˈtɪniə, fə – / е род от около 40–60 вида малки дървета и големи храсти, но таксономията наскоро се е променила значително, с родовете Heteromeles, Stranvaesia и Aronia. понякога включени в Photinia.

Те са част от розовото семейство (Rosaceae) и са свързани с ябълката. Името на ботаническия род произлиза от гръцката дума photeinos за лъскава и се отнася до често лъскавите листа. Повечето видове са вечнозелени, но се срещат и широколистни видове. Малкият ябълков плод е с размер от 4 до 12 мм и се образува в големи количества. Те узряват през есента и често остават висящи на храста, докато не стигнат до зимата. Плодовете се използват като храна от птици, които отделят семената с техните изпражнения и по този начин разпределят растението.

Тегло 35 kg
Размери 175-200 cm
Scroll to Top

0885 556 436

Доставката може да бъде извършена чрез куриерски фирми ЕКОНТ или СПИДИ по избор на клиента за 1 или 2 работни дни до офисите им или до Ваш адрес.

ТАКСАТА ЗА ДОСТАВКА Е ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА!

Ако поръчката е едрова, може да се осъществи чрез наш фирмен транспорт или на пале чрез фирма ПАЛЕКС.

Цената за доставка зависи от теглото, обема на растението и избора на куриерската фирма. Системата в сайта не може автоматично да я определи.

След като получим Вашата поръчка, ще се свържем с Вас за уточняване на начина на доставка и приблизителната ѝ цена.