Фотиния конус (Photinia fr.i 'Red Robin Compacta' cono) 100/125 cm

Еконт, Speedy, Pallex

Категория: Етикети: ,

Photinia / foʊˈtɪniə, fə – / е род от около 40–60 вида малки дървета и големи храсти, но таксономията наскоро се е променила значително, с родовете Heteromeles, Stranvaesia и Aronia. понякога включени в Photinia.

Те са част от розовото семейство (Rosaceae) и са свързани с ябълката. Името на ботаническия род произлиза от гръцката дума photeinos за лъскава и се отнася до често лъскавите листа. Повечето видове са вечнозелени, но се срещат и широколистни видове. Малкият ябълков плод е с размер от 4 до 12 мм и се образува в големи количества. Те узряват през есента и често остават висящи на храста, докато не стигнат до зимата. Плодовете се използват като храна от птици, които отделят семената с техните изпражнения и по този начин разпределят растението.

Тегло 35 kg
Размери 175-200 cm

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Фотиния конус (Photinia fr.i ‘Red Robin Compacta’ cono) 100/125 cm“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Scroll to Top

0885 556 436

Доставката може да бъде извършена чрез куриерски фирми ЕКОНТ или СПИДИ по избор на клиента за 1 или 2 работни дни до офисите им или до Ваш адрес.

ТАКСАТА ЗА ДОСТАВКА Е ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА!

Ако поръчката е едрова, може да се осъществи чрез наш фирмен транспорт или на пале чрез фирма ПАЛЕКС.

Цената за доставка зависи от теглото, обема на растението и избора на куриерската фирма. Системата в сайта не може автоматично да я определи.

След като получим Вашата поръчка, ще се свържем с Вас за уточняване на начина на доставка и приблизителната ѝ цена.