Берберис Розов блясък, Berberis thunbergii ‘Rose Glow’

6.00 лв.

Берберис Розов блясък, Berberis thunbergii ‘Rose Glow’

 

 

Студоустойчив, не мръзне, гледа се лесно и подлежи на всякакво подрязване!! Подходящ за алпинеум, бордюр, жив плет, укрепване на насипи, единично растение или за контраст в група.
Берберис Тунберг “Rose Glow” е един от най-ефектните сортове на този прекрасен вид и е силно декоративен. Популярността на растението се дължи на необичайния розов цвят на листата му, който създава илюзията за непрекъснат цъфтеж. В допълнение, сортът е много непретенциозен в отглеждането, поради което е особено популярен сред начинаещите градинари.
Сортът Rose Glow е висок храст, който нараства до 1,5 метра за 10 години и има корона от около 2 метра в диаметър. С течение на времето старите издънки се вдървесяват и обрасват с тръни. Отличителна черта на сорта Rose Glow са лилавите листа с тъмнорозови петна и ивици с розови, бели и червени цветове, разпръснати по тях.
Въпреки това берберисът достига своя апогей в края на май-началото на юни, когато на всяка издънка цъфти жълто цвете с червеникави външни венчелистчета. До есента листата придобива оранжев цвят, а на мястото на красиви цветя се появяват продълговати, доста големи червени плодове, които, подобно на много декоративни видове, са негодни за консумация. Сортът Rose Glow се отличава с висока устойчивост на замръзване и суша, устойчивост на болести и невзискателни условия на отглеждане.
Количество: