Хортензия Месалина (Hydrangea Messelina) за сянка

10.00 лв.

Хортензия Месалина (Hydrangea Messelina) за сянка

Студоустойчив храст, който цъфти изключително красиво много дълъг период от време. Устойчиви на болести и студове. Едно от основните изисквания за успешно отглеждане на хортензията е редовното и обилно поливане!! Тя е многогодишно листнодекоративно растение, което цъфти ежегодно от пролетта до есента с големи, кълбовидни съцветия, които достигат диаметър до 30 cm!!

Сред Hydrangea macrophylla има два вида съцветия: кръгли глави (най-известните) и плоски глави. Цветовата гама варира от най-чисто бяло до интензивно синьо през всички нюанси от бледо розово до тъмно червено. Цветът на цветето (с изключение на бялото) може да варира в зависимост от естеството на почвата. Ако е киселинен (рН <5,5) и съдържа алуминиев сулфат, розовите цветя ще придобият син оттенък, а червените ще станат лилави.
Hydrangea macrophylla е красив храст, който ще може да бъде засаден с други хортензии или с някои растения, които обичат слабо кисели почви като папрати, зимнина, мъртви резници.
Най-добре е тези хортензии да се режат след последните студове. Подрязването води до появата на нови издънки и цветните пъпки се раждат бързо. Ако настъпи късна слана, тези новообразувания и пъпки могат да бъдат повредени. Най-добре е да премахнете избледнелите цветя след последната слана, за да защитите растението.
Количество: