Красула, Дървото на живота, (Crassula Ovata)

5.00 лв.

Красула, Дървото на живота,(Crassula Ovata)

 

Дървото на живота (Crassula ovata sunset) е декоративно растение, произлизащо от Южна Африка. То се отличава с месестите си листа, които образуват гъста корона, наподобяваща миниатюрно дърво. Растението се отглежда в градини и като домашна растения заради лесната си поддръжка и красивите му цветове, когато са на разцвет. Растението е познато още като “дърво на живота”, защото се вярва, че привлича финансово благополучие и щастие в дома.

Изложение:
Дървото на живота (Crassula ovata) обича светло и слънчево изложение, но може да бъде отглеждано и на място с полу-сенчесто изложение. Не трябва да го поставяте в много сенчести места.

Поливане:
Растението изисква умерено поливане. Полейте го, когато почувствате, че горната част на почвата е изсъхнала. Важно е да не поливате растението прекомерно, защото това може да доведе до гниене на корените.

Пресаждане:
Дървото на живота (Crassula ovata sunset) не изисква често пресаждане. Препоръчително е да го пресаждате веднъж на година, през пролетта. Можете да използвате по-голям саксия от предходната, като добавите нова почва за растеж. Не е нужно да подхранвате растението, след като поставите растението на новото му място, го полейте обилно, за да укрепи корените си. След това продължете да поливате растението с малко по-малко вода, като се уверите, че почвата е напълно изсъхнала преди следващото поливане. Това е важно, за да се избегне прекомерната влага, която може да доведе до гниене на корените и загуба на растението.

Количество:
Категория: Таг: