Лоропеталум “Черна перла”, (Loropetalum Chinense “Black Pearl”)

64.00 лв.

Лоропеталум “Черна перла”,

(Loropetalum Chinense “Black Pearl”)

 

Лоропеталумът е вечнозелен, широколистен, цъфтящ храст. Цветовете му са атрактивни с приятен и лек аромат. Появяват се в края на зимата и се задържат до късна пролет. Растението може да достигне до 4 метра височина и до 2.5 метра ширина.
Сравнително зимоустойчиво, издържа до около -15 градуса. В по-студените райони на страната при сериозни студове може да измръзне частично, но обикновено после се възстановява. Сортовете с червена листна маса презимуват по-успешно от зелените.
Предпочита слънчевите места, но може да оцелее и на полусянка. Задължително трябва да бъде защитен от силни ветрове. Може да се отглежда в контейнери, които през зимата се прибират в хладно помещение. В случай, че е засаден в градината и ще зимува на открито, осигурете му лека защита. Младите растения се нуждаят от обилно поливане, докато по – възрастните представители постепенно развиват известна сухоустойчивост. Резитбата на лоропеталумът се извършва след прецъфтяване като целта е да се придаде желаната форма на короната. При подходяща резитба могат да се получат щамбови форми и бонсай.
Количество: