Черен Офиопогон, (Ophiopogon black)

10.00 лв.

Черен Офиопогон, (Ophiopogon black)

Компактно, гъсто растящо, образуващо стегнати туфи, вечнозелено, подобно на трева растение. Черната трева, всъщност не е трева, а растение, което се числи към семейство Аспарагусови. Непретенциозен и изключително аткрактивен с черната окраска на листата си. Предпочита лека сянка, но може да се отглежда без проблем и на слъчнево място, където листата му се обагрят в още по-тъмно черно.

Черен офиопогон е декоративна трева в семейството на аспержите. Това е вечнозелено земно покритие, което расте до 8-12 инча височина и е туфтирана. Това растение цъфти през лятото и има големи състезателни точки, които са претъпкани с показни цветя, държани много над листата, което контрастира добре с почти черни листа. Това вечнозелено покритие се разпространява бавно и има някои дъщерни растения, които се връщат в зелено.

Растете в плодородни, влажни, леко киселинни добре дренирани почви в частта слънце, за да се накълцат. Предпочита постоянно влажна среда. Използвайте в граници, като кантове, земно покритие или по течението и езерните ръбове.

Относително без вредители.

 

Количество:
Категория: Таг: