Лавзонов лъжекипарис Елводи (Chamaecyparis Lawsoniana Elwoodii)

Промоция!

Original price was: 7.00 лв..Current price is: 4.00 лв..

Лавзонов лъжекипарис Елводи (Chamaecyparis Lawsoniana Elwoodii)

Лъжекипарисът Елводи е много разпространен вид. Той е много приспособими към различни атмосферни условия и почви и затова са предпочитани за градината.

Той най-много прилича на далечния роднина на лъжекипарисите – обикновения кипарис или т.нар. средиземноморски кипарис. Елводи притежава същата източена форма, наподобяваща по-закръглена свещ, със ситни иглички. Разликата е че основния цвят на Елводи е синьо-зелен, докато кипариса е тъмно зелен. Елводи рядко достига височина над 3 м. (а и не е подходящо да го оставяте да порасне повече) и ширина около 80 см, за разлика от кипарисите, които свободно растящи могат да достигнат десетки метри височина. Друга основна разлика разбира се е, че Елводи оцелява на минусови температури, докато за средиземноморските кипариси това е трудно.

Лавзоновия лъжекипарис Елводи е сравнително бавно растящ за лъжекипарис – род, който се смята за един от най-бързо растящите декоративни иглолистни. Обича да е на слънчево място, както и влажните, добре дренирани почви.

Количество: