Роза ‘Queen of England’

15.00 лв.

Роза ‘Queen of England’

Роза Кралица Елизабет е първата роза Грандифлора, която е кръстоска между хибридна чаена роза и роза флорибунда. Розите Grandiflora съчетават дълги, високи, изправени стъбла на хибридните чаени рози с множеството цветни гроздове на розите Floribunda. Роза кралица Елизабет има розови цветя и тъмнозелена, лъскава, почти кожена зеленина. Цъфти многократно през лятото и началото на есента.

Розите имат репутацията, че изискват много грижи и са придирчиви за отглеждане. Не тази – розата кралица Елизабет е сравнително лесна за отглеждане, издръжлива и устойчива на болести, което я прави популярен избор особено за начинаещите в отглецдане на рози. Но тъй като това е храстовидно растение, което достига 180см или повече височина, то изисква пространство и е най-добре да се засажда в задната част на цветна леха или като параван.

Розата кралица Елизабет трябва да се засажда в началото до средата на есента, така че корените да имат време да пораснат и да се установят, преди растението да влезе в латентност.

Количество:
Категории: , Таг: