Жълта Бреза Джудже “Betula Golden Treasure”

15.00 лв.

Жълта Бреза Джудже “Betula Golden Treasure”

Тази бреза джудже е изключително студоустойчива и може да се гледа както в саксия така и в градината! При новият растеж листата се появяват в нюанси на жълто, червено и оранжево. Може да я оставите да расте естествено, като образува привлекатлни жълти топки или да я подрежете във форма като нисък жив плет. Бавно растящ сорт джудже, който остава много по-малък от своите дървесни роднини.

Бреза Джудже наричана още блатна бреза заради естественото си местообитание, е местен храст на Северното полукълбо – Северна Америка, Гренландия и Северна Евразия. Той образува ниско, отворено за разпространение на храсти с малки листа и тънки и крехки клонки.

 Той прави около 2 см широки листа с форма на бъбрек назъбени в границите. Те се появяват дълбоко оранжеви и зрели до меки златисто жълти и жълти зелени. Подстригването се извършва най-добре в струнен пружина или в средата на лятото. Благодарение на компактния си размер и бавен растеж често се обучава в малко дърво, като присажда върху къси стъбла.

Бижудже брезата не е суетна за типа на почвата – тя е широко адаптивна, при условие, че е равномерно влажна или мокра земя. Благодарение на малкия си размер често се използва в по-големи алпинери, но нашето растение е умряло там от суша. Той е издръжлив до -45°C  и е подходящ за отглеждане в по-големи външни саксии с случаен преглед на водата .

 

Количество: